Renovatørene våre har fri på offentlige fridager og alle våre gjenvinningsstasjoner holder stengt. Vi gjør oppmerksom på at ved offentlige fridager utgår ordinær restavfallstømming og du får ikke ny tømmedag.

Faller din tømmedag på en av de offentlige fridagene kan det derfor være lurt å tømme spannet i forkant. slik at du går inn i høytiden med god plass i spannet.

Dersom din tømmedag for kildesortert avfall faller på en fridag, får du ny tømmedag. 

Åpningstider på gjenvinningsstasjonene

Pinseaften, lørdag 27. mai, er det vanlige åpningstider på BIRs gjenvinningsstasjoner, men på de offentlige fridagene holder alle BIRs gjenvinningsstasjoner stengt. Dette gjelder også den mobile stasjonen i Bergen sentrum. Den søndagsåpne stasjonen i Samnanger er heller ikke åpen 28. mai. (1. pinsedag).

Papir, plastemballasje og matavfall

Dersom din tømmedag for plast, papir eller matavfall faller på en av de offentlige fridagene denne våren, ser du hvilken dag vi henter papir og plast i tabellen:

Om tømmedag  faller på:

Papir/plast 
Bergen kommune

Papir/plast
andre kommuner

Matavfall ny dag
alle kommuner

  1. mai 

Tor 27. april

Ons 26. april

Tir 2. mai

17. mai

Tir 9. mai

Man 8. mai

Man 15. mai

 Kr. himmelf. 

Tor 11. mai

Ons 10. mai

Tir 16. mai

2. pinsedag 

Tor 25. mai

Ons 24. mai

Tir 30. mai

Sett gjerne ut spannet kvelden før. Vi tømmer spann mellom kl. 06.00 til 22.00 og vi kan komme til et annet tidspunkt enn vi pleier. Denne anbefalingen gjelder for øvrig hele året, men på grunn av ekstraordinære ruter skjer det oftere ved høytider.

Egne restavfallsruter for boliglag med fellesløsning

Borettslag og sameier med felles beholdere (store bosspann på 400 og/eller 660-liter) får egne tømmedager for restavfall. Oversikt ser du her.

For næringskunder

Næringskunder av BIR Bedrift får også endringer. Informasjon om dette finner du på BIR Bedrift sine sider.