Viktig å vite før du besøker gjenvinningsstasjonen

For å overholde myndighetenes krav til smittevern må vi sette en begrensning på antall biler som slipper inn på stasjonene om gangen. Dette fører tidvis til mye kø i en tid på året det også vanligvis er stor pågang. Særlig meldes det om lang ventetid på stasjonene i Bergen. Det er derfor viktig at alle er godt forberedt før de besøker oss.

Brukthaller åpner igjen 29. juni.
Som et smittereduserende tiltak har vi holdt alle BIRs brukthaller og brukthjørnet på den mobile gjenvinningsstasjonen stengt en periode. Vi er klar for gjenåpning av brukthallene mandag 29. juni.
NB! Som en følge av ombygging av gjenvinningsstasjonen i Salhusveien, vil den nye brukthallen her ikke være klar til åpning før i uke 28.

Erfaringsmessig vet vi at det regelmessig er mange mennesker innom brukthallen samtidig, og noen av brukthallene våre er små. Derfor setter vi en begrensning for hvor mange mennesker som kan oppholde seg i brukthallen samtidig. For de minste brukthallene er det to personer om gangen, mens vi åpner for inntil fem personer om gangen på de større brukthallene. Gjeldende adgangsbegrensing for hver brukthall er skiltet utenfor hallen.

Det er også satt frem desinfiserende håndsprit som vi ber alle kunder om å bruke. Alle kunder må også i størst mulig grad unngår å ta på gjenstander som de ikke skal ta med seg hjem for å hindre smitte.

Det er også viktig å ha en god køkultur om du venter på å komme inn i brukthallen: Hold minst en meteres avstand til andre kunder og til våre kundeveiledere. Som et smittereduserende tiltak ble alle BIRs brukthaller og brukthjørnet i den mobile gjenvinningsstasjonen, stengt under koronautbruddet tidligere i vår, men med disse nevnte smitteverntiltakene mener vi at det nå er forsvarlig å åpne dem igjen.Unngå rushtiden
Det er fint om du kan unngå levere avfall på lørdager med mindre dette er helt nødvendig. Mandager er også en veldig travel dag for oss. Kan du levere avfall rundt «middagstider» er det et flott tidspunkt da det er vanligvis en roligere periode mellom kl 15-17. Da unngår vi kø og for mange folk inne på området. ​ I Bergen er alle stasjoner åpen alle hverdager helt til klokken 20.00.

Her kan du se alle åpningstider på alle stasjoner.

 

Bruk gjennomsiktige sekker og sorter avfallet godt
Sorter avfallet godt før du kommer. Da blir det bedre flyt! Bruk gjerne sorteringsguiden for hjelp. Det er fint om du leverer avfall løst, men ønsker du samle avfall i en sekk, så må sekken være gjennomsiktig ved levering på gjenvinningsstasjonen dersom du vil unngå å betale 40 kroner ekstra per sekk. Da slipper vi også bruke unødig tid på å sjekke innholdet. 
Les mer om bruk av gjennomsiktige sekker her.


Hold avstand

Vi ber om at alle som besøker gjenvinningsstasjonene holder minst en meters avstand til kunder og medarbeidere. Vi desinfiserer håndterminalen etter hver kunde. Vi vil likevel anbefale alle å betale med Vipps av de som kommer. Viktig: Ikke besøk gjenvinningsstasjonen hvis du er syk eller i karantene. 

Les mer om alle BIRs tiltak i forbindelse med koronautbruddet