Åpningstider på gjenvinningsstasjonene

Alle gjenvinningsstasjoner holder stengt på de offentlige fridagene. Vær obs på at alle onsdagsåpne stasjoner stenger kl. 15.00 onsdag, 5. april. De som skulle ha åpnet etter kl 15, holder da stengt den dagen. Det gjelder også den mobile gjenvinningsstasjonen. Påskeaften og på helligdagene er alle våre stasjoner stengt.


Alle stasjoner holder stengt til over påsken, også påskeaften (lørdag 8. april). Dette gjelder også 9. april for den søndagsåpne gjenvinningsstasjonen i Samnanger og søndagsstoppene til den mobile gjenvinningsstasjonen.

Endring i tømmedager

Det kan være lurt å tømme spannet i forkant av påsken, slik at du går inn i høytiden med god plass i spannet da ordinær restavfallstømming utgår på de offentlige fridagene. Faller tømmedagen din for plast/papir eller matavfall på en av disse dagene, får du ny tømmedag.

Dersom din tømmedag for plast/papir eller matavfall faller på en av helligdagene denne påsken, ser du hvilken dag vi henter dette avfallet i tabellen under:

Om tømmedag 
faller på:

Ny dag for papir/plast i Bergen kommune

Ny dag for papir/plast 
i øvrige BIR-kommuner:

Ny dag for matavfall i alle kommuner

Skjærtorsdag

Tir 28. mars

Man 27. mars

Man 3. april

Langfredag

Tor 30. mars

Ons 29. mars

Tir 4. april

2. påskedag

Ons 12. april

Tor 13. april

 Tir 11. april

OBS! Vi kan tømme på et annet tidspunkt enn du er vant til

Sett gjerne ut spannet kvelden før. Vi tømmer spann mellom kl. 06.00 til 22.00 og vi kan komme til et annet tidspunkt enn vi pleier. Denne anbefalingen gjelder for øvrig hele året, men på grunn av ekstraordinære ruter skjer det oftere ved høytider.

Restavfallstømminger utgår  

Faller restavfallstømmingen din på en offentlig fridag? Da kan det være lurt å tømme spannet uken før slik at du har nok plass.  Ordinær restavfallstømming utgår og tømmingen erstattes ikke. 

Borettslag og sameier 

Kunder som bruker store bosspann på 400 og/eller 660-liter får egne tømmedager: Se oversikt her.

 

For næringskunder

Næringskunder av BIR Bedrift får også endringer i påsken. Informasjon om dette finner du på BIR Bedrift sine sider.

God påske! 😊